3D configuratoren en productiesystemen linken

3D-configuratoren kunnen gemakkelijk worden gekoppeld aan uw productiesysteem. Dit verhoogt niet alleen uw efficiëntie, maar minimaliseert ook fouten en stroomlijnt uw hele productiesysteem. De 3D-configurator kan worden geïntegreerd met ERP- (Enterprise Resource Planning) en CRM-systemen (Customer Relationship Management). In deze blogpost gaan we dieper in op verschillende aspecten van de integratie. 

Technische tekeningen genereren

De 3D-configurator kan automatisch technische tekeningen genereren voor elke configuratie. Zodra een klant zijn gepersonaliseerde product finaliseert, worden de gegevens naadloos overgedragen naar de productielijn. Dit vermindert het aantal fouten omdat handmatige gegevensinvoer overbodig wordt. Dit zorgt ervoor dat het product exact overeenkomt met de configuratie van de klant.

Automatisch gegenereerde materiaallijst

Door de integratie met productiesystemen kan automatisch een stuklijst worden gegenereerd. Dit document bevat alle onderdelen en materialen die nodig zijn om het aangepaste product te maken. Dit betekent dat fabrikanten hun voorraadbeheer kunnen optimaliseren en het risico op tekorten of te grote voorraden kunnen minimaliseren.

Integratie met productiesoftware

Alle gegevens uit de 3D-configurator worden geïntegreerd met productiesoftware in een specifiek formaat, meestal met behulp van API’s. De machines die bij de productie worden gebruikt, worden aangestuurd door de productiesoftware, waardoor fouten tot een minimum worden beperkt. Het is nog steeds mogelijk om de ontwerpen op elk moment tijdens het productieproces te wijzigen, wat voor veel flexibiliteit zorgt.

Conclusie

De integratie van 3D-configuratoren met ERP-, CRM- en productiesystemen zorgt voor een revolutie in de productie-industrie. Productiefouten zullen minder snel optreden omdat technische tekeningen en stuklijsten automatisch kunnen worden gegenereerd en zelfs de machines aangestuurd worden via productiesoftware. De toekomst van productie is automatisch, nauwkeurig en in samenwerking met 3D-configuratoren.

Wilt u graag samenwerken? Contacteer ons.

Elk project is uniek. Daarom is het belangrijk om samen te zitten en een optimale aanpak voor uw project te bespreken. Aarzel niet om contact op te nemen en dan kunnen we vrijblijvend bespreken wat we voor u kunnen uitwerken.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder