Bedrijfsoptimalisatie met behulp van een zwembad configurator

De afgelopen maanden hebben we een 3D zwembad configurator gemaakt voor onze partner Carropools. Zij wilden hun online verkoop en fysieke retail integreren en wij hebben hen daar graag bij geholpen. We integreerden de 3D-configurator eenvoudig in de al bestaande website, door de digitalisering wordt hun productieketen nu versneld van configuratie tot productie. 

Functies & visualisatie

De zwembad configurator maakt het eenvoudig om door alle beschikbare ontwerp opties te bladeren. Klanten hebben de flexibiliteit om verschillende aspecten van hun zwembad aan te passen, het type zwembad, de trap, de precieze afmetingen, de kleur, het rolluiksysteem en de zwembadverlichting.

Maar wat deze configurator ook bijzonder maakt, is de dynamische visuele functie. Telkens als een klant een wijziging aanbrengt in een ontwerpaspect van het zwembad, past de visualisatie zich automatisch aan. Dit zorgt ervoor dat klanten hun beslissingen nauwkeurig en gemakkelijk kunnen afstemmen. 

Levensechte omgeving

Met de configurator kun je het nieuw ontworpen zwembad weergeven in een realistische omgeving. Zo heeft de klant een duidelijk beeld van hoe het zwembad eruitziet. Dit voorkomt misplaatste verwachtingen en helpt bij het beslissingsproces. Zelfs wanneer het zwembad in de realistische omgeving wordt weergegeven, is het nog steeds mogelijk om functies in realtime te wijzigen.

Directe offerte

Nadat de klant zijn droomzwembad heeft ontworpen, kan hij een gedetailleerde offerte genereren. Ze laten hun contactgegevens achter en of ze alleen een offerte, persoonlijk advies of beide willen. De configurator genereert dan een brochure met de offerte, een unieke ID, een samenvatting van de ontwerpkeuzes en wat extra informatie. Zo heeft de klant alle informatie die hij nodig heeft.

Achteraf kunnen ze hun verkoop in de winkel afronden met de unieke ID uit de brochure. De verkopers halen het ontwerp online op om zich voor te bereiden op het adviesgesprek en kunnen het ontwerp nog wijzigen tijdens het adviesgesprek met de klant.

Productie

De configurator is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar versnelt ook het productieproces. Bij het genereren van een offerte wordt tegelijkertijd de productie-informatie aangemaakt met dezelfde technologie als de productiebasis. De configuratie van de klant wordt automatisch omgezet in productietekeningen die kunnen worden gekoppeld aan CRM- en ERP-systemen. 

Conclusie

De 3D-configurator heeft niet alleen het koopproces van Carropools gestroomlijnd, maar ook hun hele productieproces verbeterd. Er worden nu dagelijks zwembaden gegenereerd, dit vult hun persoonlijke verkoopinspanningen aan en draagt bij aan de groei van hun bedrijf.


Probeer de configurator hier: https://carropools.com/en/design-your-pool/

Wilt u graag samenwerken? Contacteer ons.

Elk project is uniek. Daarom is het belangrijk om samen te zitten en een optimale aanpak voor uw project te bespreken. Aarzel niet om contact op te nemen en dan kunnen we vrijblijvend bespreken wat we voor u kunnen uitwerken.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder