Boost je sales met AR

Bedrijven moeten tegenwoordig voortdurend op de hoogte blijven van nieuwe technologische innovaties, iets wat meestal op de achterban wordt geschoven. Maar als je deze innovaties in je bestaande strategie integreert, kan je bedrijf daar veel baat bij hebben. Zo kan een 3D-configurator gecombineerd met een Augmented Reality-functie uw verkoop stimuleren en uw bedrijf laten groeien.

3D configurator & AR

Een 3D-configurator maakt het klanten gemakkelijk om hun product online te ontwerpen. Dit maakt het mogelijk om sneller offertes te genereren en in grotere hoeveelheden dan ooit tevoren. De offerte wordt automatisch gegenereerd zodra het ontwerpproces is afgerond en de klant ontvangt de offerte onmiddellijk in zijn mailbox. 

Samen met de offerte kunnen klanten hun creatie in hun eigen omgeving visualiseren via Augmented Reality. Het verkrijgen van de Augmented Reality link is gratis, de klant hoeft alleen wat contactgegevens op te geven. Ze ontvangen de link meteen in hun mailbox en kunnen hun eigen ontwerp visualiseren. Als je bedrijf zich bijvoorbeeld richt op tuinhuisjes, kunnen mensen naar hun tuin gaan en zien hoe het tuinhuis er daar uit zou zien.

Meer leads genereren

Omdat klanten hun contactgegevens achterlaten om de AR-visualisatie te maken, genereer je meer leads. De database bevat de contactgegevens van elke prospect die een product heeft gegenereerd, maar niet is doorgegaan tot aankoop. Deze database maakt het je gemakkelijk om deze leads persoonlijk op te volgen.

Hogere conversiepercentages

De conversieratio’s in de winkel overtreffen consequent de online conversieratio’s. Als je mensen de kans geeft om het product te bekijken en zelfs de aankoop in de winkel af te ronden als ze dat willen, zal dat je online conversie verhogen. 

Meer klanttevredenheid

Omdat klanten het product in hun eigen omgeving kunnen ‘uitproberen’, zal er meer klanttevredenheid zijn. Ze weten precies wat ze kunnen verwachten als ze overgaan tot aankoop, wat zorgt voor een rustigere ervaring zonder onnodige zorgen.

Inzicht in de klant

Het gebruik van een 3D-configurator en Augmented Reality levert waardevolle inzichten op. U weet precies welke ontwerpopties en configuraties het populairst zijn. Het systeem voorziet u van alle belangrijke gegevens, u hoeft alleen maar de trends op te merken. Zo kunt u precies afstemmen welke ontwerpopties u het eerst aan de klanten aanbiedt. 

Wilt u graag samenwerken? Contacteer ons.

Elk project is uniek. Daarom is het belangrijk om samen te zitten en een optimale aanpak voor uw project te bespreken. Aarzel niet om contact op te nemen en dan kunnen we vrijblijvend bespreken wat we voor u kunnen uitwerken.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder