De 5 meest gestelde vragen over configuratoren

In het steeds veranderende landschap van e-commerce en digitale marketing hebben 3D-configuratoren zich ontpopt als een krachtig hulpmiddel, dat een revolutie teweegbrengt in de manier waarop klanten online met producten omgaan. Terwijl bedrijven de verschillende mogelijkheden van 3D-configuratoren onderzoeken, zijn er 5 vragen die we meer dan eens lijken te krijgen. In deze blogpost gaan we dieper in op de vijf meest gestelde vragen over 3D-configuratoren.

1. Hoe aanpasbaar is een 3D-configurator?

Zeer aanpasbaar. We hebben al configurators ontworpen voor partners die actief zijn in verschillende producten zoals zwembaden, kasten, kleding, verpakkingen, enz. In ons eerste verkennende gesprek bespreken we uw product in detail en zoeken we uit hoe we dit het beste kunnen vertalen naar een 3D configurator. Er zijn bijna geen grenzen aan de verschillende functies die we kunnen toevoegen om uw product volledig aan te passen. We proberen echt virtueel na te bootsen hoe het product in werkelijkheid is opgebouwd.

2. Wat zijn de vereisten?

Er zijn niet veel vereisten om een configurator in uw website te kunnen implementeren. De enige benodigdheden zijn een internetverbinding en een browser, op een desktop, ipad of telefoon. Op een telefoon wordt vaak alleen gebruikt voor visualisatie vanwege de beperkte ruimte die beschikbaar is voor alle UX. Het gaat vooral om het vinden van de juiste balans tussen detail en prestaties. 

3. Wat kost een 3D configurator?

De kosten voor het implementeren van een 3D-configurator variëren afhankelijk van aspecten zoals complexiteit, functies en follow-up. Terwijl sommige bedrijven de voorkeur geven aan een eenvoudige maar snelle configurator, geven andere bedrijven de voorkeur aan een configurator met veel aanpassingsmogelijkheden en details. Maar over het algemeen zien we dat bedrijven een terugverdientijd hebben van ongeveer 1 tot 2 jaar. 

4. Hoe lang duurt het om een configurator te maken?

De tijdlijn voor het ontwikkelen van een 3D-configurator hangt af van meerdere factoren: de complexiteit van het product, de gewenste functies, de mate van maatwerk enzovoort. Eenvoudige configuratoren die zich richten op de essentie kunnen sneller worden geleverd, terwijl het ontwerpen van complexe configuratoren met veel toegevoegde functies meer tijd in beslag kan nemen. Gemiddeld duurt het 3 tot 6 maanden om de configurator volledig te ontwerpen.

We richten ons echter liever op het leveren van precies datgene wat uw bedrijf wil en nodig heeft. Onze ontwikkelaars werken altijd nauw samen met onze klanten en willen u graag de best mogelijke configurator leveren.

5. Kan de configurator gekoppeld worden aan productie?

3D-configuratoren kunnen naadloos worden gekoppeld aan ERP-, CRM- en productiesystemen. Zodra een klant de laatste hand legt aan zijn product op maat, worden de gegevens onmiddellijk doorgestuurd naar de productielijn. Dit vermindert fouten en stroomlijnt het hele productieproces. 

Door integratie met uw ERP-systeem kunnen we ervoor zorgen dat er altijd actuele prijzen worden gebruikt. Door de configurator te integreren met CRM en financiële systemen krijgt u toegevoegde waarde voor facturatie, rapportage en klantbeheer. 

In de meeste gevallen is integratie mogelijk. We beoordelen per project welke integratieopties haalbaar zijn, gezien de verscheidenheid aan productiesystemen en softwarepakketten die op de markt beschikbaar zijn. Dit zorgt voor een soepele gegevensoverdracht tussen de configurator en productiesystemen.

Wilt u graag samenwerken? Contacteer ons.

Elk project is uniek. Daarom is het belangrijk om samen te zitten en een optimale aanpak voor uw project te bespreken. Aarzel niet om contact op te nemen en dan kunnen we vrijblijvend bespreken wat we voor u kunnen uitwerken.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder