Waarom uw bedrijf een 3D-configurator nodig heeft

Het integreren van online verkoop en fysieke detailhandel is een veelvoorkomende strijd in de hedendaagse bedrijfsomgeving, vooral binnen een franchisemodel. Veel bedrijfseigenaren zijn bang dat hun fysieke winkels de gevolgen zullen ondervinden van het creëren van een online verkoopoptie. Het gebruik van een 3D-configurator in een omnichannel context kan de verkoop juist stimuleren, als u het op de juiste manier gebruikt.

3D-configurator?

Potentiële klanten creëren hun product online in een 3d configurator die meteen hun product visualiseert. Klanten kunnen hierna meteen een offerte genereren met een unieke ID. Daarna kunnen ze de offerte meenemen naar een winkel en daar het koopproces afronden. Het integreren van de configurator in je bedrijfsproces brengt meerdere voordelen met zich mee.

Klantenbestand uitbreiden

Door klanten in staat te stellen hun producten online te ontwerpen, kunt u uw klantenbereik vergroten. Er zullen altijd consumenten zijn die er de voorkeur aan geven om uitsluitend online te winkelen. Door klanten de kans te geven hun product op hun eigen tijd online te ontwerpen, wordt het veel minder intimiderend om de aankoop in de winkel af te ronden. Klanten die het misschien te lastig vinden om een fysieke winkel te bezoeken, worden anders misschien aangetrokken door concurrenten die wel online oplossingen aanbieden.

Verbeter doorlooptijd en minimaliseer fouten

Zodra een bestelling is bevestigd, beschikt u over alle essentiële klant- en technische gegevens die nodig zijn om de productie te starten. De informatie wordt onmiddellijk doorgestuurd naar ERP- en CRM-systemen, waardoor de nodige gegevens eenvoudig toegankelijk zijn voor elke afdeling die ze nodig heeft. Dit betekent dat er geen menselijke tussenkomst nodig is, waardoor er minder ruimte is voor menselijke fouten en de doorlooptijd van configuratie tot productie wordt versneld.

Inzicht in de klant

De 3D-configurator registreert elke kleine ontwerpkeuze die een klant maakt, van de afmetingen tot de afwerking van de randen. Door deze gegevens te verzamelen en te analyseren, kunt u trends en voorkeuren van klanten vaststellen. De voorkeuren van uw potentiële klanten evolueren voortdurend, maar nu zult u eindelijk merken dat ze u niet voorbij steken. 

Soepel koopproces

De potentiële klant heeft je vooraf al alle informatie gegeven die je nodig hebt, zodat uw verkopers 100% voorbereid zijn op de klanten. De rest van het koopproces kan u afstemmen op de unieke voorkeuren en eisen van de klant. Dit versnelt het proces voor de klant, maar geeft uw verkopers ook meer tijd voor andere klanten.

Conversie verhogen

Als je online conversie vergelijkt met conversie in de winkel, is de conversie in de winkel nog steeds hoger. Door een online configuratie- en offertetool aan te bieden, is het makkelijker om klanten dat laatste zetje te geven. Klanten genieten nog steeds van de persoonlijke ervaring van een aankoop in de winkel.

Conclusie

Een omnichannelaanpak in combinatie met een 3D-configurator zal uw algehele groei en conversie een boost geven. Door het beste te halen uit detailhandel in de winkel en online verkoop creëert u een soepele en gepersonaliseerde klantervaring, terwijl u ook uw conversie verhoogt en uw verkoopproces optimaliseert. 

We hebben op dit moment enkele omnichannel projecten lopen. Indien je graag meer informatie zou wensen, aarzel niet om contact op te nemen.

Wilt u graag samenwerken? Contacteer ons.

Elk project is uniek. Daarom is het belangrijk om samen te zitten en een optimale aanpak voor uw project te bespreken. Aarzel niet om contact op te nemen en dan kunnen we vrijblijvend bespreken wat we voor u kunnen uitwerken.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder